2014. november 10., hétfő

Czár Gergely és Zsadon Flóra, a Szegedi Kortárs Balett táncművészei szerepeikrőlCzár Gergely Harangozó-díjas táncművész szerepéről:
"-Potifár egy utópisztikus kasztrendszer szerint működő közösség feje, aki a feleségével együtt gyakorolja a hatalmat. Kettejük nem kielégítő férfi-női viszonya generál egyfajta olyan feszültséget, amelyet a feleség a hatalom határtalan élvezetével próbál pótolni. József, a zsidó fiú új ideológiát villant meg az egyiptomiaknak ebben az agyonrétegelt társadalmi rendszerében. József elbizonytalanítja Potifárt saját struktúrájának fenntarthatóságában. Nyitottá válik József tanításaira, akiben barátra, bizalmasra talál. Azután felesége elhiteti vele, hogy József megpróbálta elcsábítani, ezért csalódik, újból elbizonytalanodik. Potifár végig sodródik az eseményekkel, sok deviancia éri, egyik lelkiállapotból a másikba kerül. Ezt táncban megjeleníteni izgalmas, komplex feladat."
fotó: Tarnavölgyi Zoli


 "Keresd az asszonyt..!" /Dumas/
Az àlomszèp Zsadon Flóra a József-legenda története szerint Potifàrné szerepében megpróbàlja elcsàbítani férje szolgàlójàt..itt kezdődik a konfliktus..

fotó: Tarnavölgyi Zoli